Skip to main content
Gideonschool

Gideonschool

Nieuwerkerk aan den IJssel

Sterk voor ieder kind

 

Leesplezier op de Gideonschool

Wegdromen in een andere wereld, spannende verhalen beleven in het verleden of in een andere cultuur. Meeleven met een hoofdpersoon, lachen om moppen, genieten van een stripboek… het is zo heerlijk om te lezen! Om het lezen op school nog leuker te maken voor de leerlingen werkt de Gideonschool vanaf nu met de Bibliotheek op school. Met de Bibliotheek op school slaan onderwijs, Bibliotheek en gemeente de handen ineen en is er dagelijks aandacht voor leesplezier. 

Wethouder Jan Verbeek had de eer om op maandag 31 januari de schoolbibliotheek te openen op de locatie Esse. Op 3 februari zal hij dat ook doen op de locatie Kroonkruid. De wethouder heeft het er sowieso druk mee want vanwege corona zal iedere groep apart het doorknippen van het lintje meemaken. De kinderen van de Gideonschool staan ondertussen te trappelen om al die nieuwe verhalen te ontdekken! 

Kinderen die aangemoedigd worden om te lezen en die ouders hebben die veel voorlezen, maken meer 'leeskilometers'. Daardoor worden ze beter in lezen en lezen ze met meer plezier. Wilt u weten wat u thuis kan doen om uw kind hierin te ondersteunen? Neem dan eens een kijkje op www.debibliotheekopschool.nl.  

Categories categoryalgemeen
Bekeken: 807 keer