Skip to main content
Gideonschool

Gideonschool

Nieuwerkerk aan den IJssel

Sterk voor ieder kind

 

Kinderburgemeester

U heeft het misschien al voorbij zien komen: Wij mogen als Gideonschool met trots vertellen dat Thomas Schouten uit groep 7a de nieuwe kinderburgemeester is van de gemeente Zuidplas! Als kinderburgemeester ga je bijvoorbeeld tijdens diverse bijeenkomsten en feesten met de burgemeester op pad (zoals Koningsdag, dodenherdenking en de intocht van Sinterklaas). 

In mei mochten de kinderen van groep 7a en 7c een presentatie houden waarom ze graag in de kindergemeenteraad zouden willen. Degene met de beste presentatie en het beste idee mocht namens de Gideonschool in de kindergemeenteraad. Degenen van de nieuwe kindergemeenteraad die dat wilden konden een presentatie houden om kinderburgemeester te worden. In deze ronde moest Thomas het dus opnemen tegen kinderen van andere scholen uit de Zuidplas en is hij uiteindelijk verkozen tot kinderburgemeester.

Het idee van Thomas is om een speelgoedbank voor gebruikt speelgoed te starten voor mensen die het niet kunnen betalen. Dat is tegelijkertijd ook nog eens duurzaam. 

Op 14 juni is Thomas officieel geïnstalleerd als kinderburgemeester. Hij mocht hierbij nog een keer zijn presentatie houden en dit keer voor de officiële gemeenteraad. Hij kreeg lastige vragen, maar kon deze goed beantwoorden. Gelukkig gaf ook de gemeenteraad hun goedkeuring aan de benoeming van de kinderburgemeester.  

Wij wensen Thomas veel plezier en succes bij zijn taak!

Categories categoryalgemeen
Bekeken: 923 keer